COMPETIȚIA NAȚIONALĂ DE BOARD GAMES

7

În curând îți poți rezerva locul!

Competiția națională de board games

Înglobează 4 faze, sute de jucători, premii în bani, spații oficiale de antrenament, 23 de board games și multe altele.

Vor exista 20 grupe de calificare, în fiecare grupă jucându-se un alt joc, dintre care 13 înainte de eveniment în diferite orașe (Timișoara, Iași, Târgu Mureș, Sibiu, București, Cluj-Napoca și Ciulpăz, în cadrul Game ON! Camp).

Fiecare fază superioară a competiției se va desfășura cu câte un joc comun după cu urmează: sferturi de finală (Concordia), semifinale (Terraformarea Planetei Marte), iar în finală vor ajunge 2 jucători care vor juca jocul Ark Nova.

*Premiul se va împărți diferențiat între cel mai bine clasați 8 jucători. Premiile pot crește până la festival și sunt impozabile.

 

Premii: 1000 €*

Premiile sunt în creștere. Suma finală se va împărți între cei 8 jucători care ajung în semifinale și finală, după cum urmează:

Câștigătorul turneului: 450 euro;

Finalistul turneului: 250 euro;

Semifinaliștii turneului: 50 euro.

* premiile sunt impozabile.

 

în alte orașe din românia

-> grupe

BUCUREȘTI
 • Flamecraft
 • Iarna Nesfârșită:  Paleoamericanii
SIBIU
 • Verdant
 • Calico
CLUJ-NAPOCA
 • Terraformarea Planetei Marte: Expediția Ares
 • Dog Park
IAȘI
 • Sagrada
Târgu Mureș
 • Istanbul
 • Stone Age
game on! Camp
 • Meadow

 

în timișoara

-> înainte de festival

Grupe
 • Everdell
 • Heat: Pedal to the Metal
 • Viticultura, ediția revizuită

-> în festival

grupe
 • Cascadia
 • Azul
 • Ticket to Ride Europa
 • Lost Ruins of Arnak
 • 7 Wonders ediția a doua
 • Wingspan
 • Century – Drumul Mirodeniil
SFERTURI
 • Concordia
Semifinale
 • Terraformarea Planetei Marte
finală
 • Ark Nova

sistemul de joc

 Modul de desfășurare: GRUPE

 1.  Vârsta minimă de participare la Competiția Națională de Board Games este 18 ani;
 2. Vor exista 20 de grupe de calificare, dintre care 13 disputate înainte de festival (în 7 localități diferite);
 3.  În fiecare grupă se va juca un singur joc dintre cele enumerate mai jos și mai sus în dreptul secțiunilor grupe;
 4.  Fiecare jucător poate achiziționa un singur bilet în cadrul unei grupe, dar poate achiziționa (dacă dorește) bilete pentru mai multe grupe (trebuie ținut cont de faptul că unele grupe se joacă în paralel, verificați zilele și orele în care se desfășoară fiecare);
 5.  Fiecare grupă va fi compusă din 4 (patru) mese a câte 4 (patru) locuri per grupă, deci 16 locuri per grupă/joc (locurile sunt limitate la 16 per grupă);
 6.  Câștigătorii de la cele patru mese inițiale din cadrul unei grupe vor juca finala grupei/jocului;
 7.  Câștigătorul mesei finale din grupă va fi declarat campionul grupei respective și va avansa în sferturile de finală.

Observație: dacă un jucător câștigă mai multe grupe, acesta va fi declarat campion al fiecărei grupe, dar începând cu a doua grupă câștigată va avansa în sferturi persoana situată pe următorul loc (un jucător poate ocupa maximum un loc în sferturile de finală).

Atenție: dacă doriți să vă înscrieți în mai multe grupe din competiție, trebuie să verificați zilele și orele de desfășurare ale acestora, unele se vor suprapune (mai ales în cazul grupelor desfășurate în timpul festivalului).

Modul de desfășurare: SFERTURI, SEMIFINALE ȘI FINALĂ

În perioada 16-17 noiembrie se vor desfășura cele 3 faze superioare:

 1. Vor exista 4 sferturi de finală a câte cinci jucători la masă, la toate mesele se va juca Concordia;
 2. Primii doi concurenți din fiecare sfert (conform punctajului) se vor califica mai departe în semifinale;
 3. Vor exista 2 semifinale a câte 4 jucători la masă, la toate mesele se va juca Terraformarea Planetei Marte;
 4. Câștigătorii celor 2 semifinale vor disputa finala cu jocul Ark Nova pe masă.
 5. Pentru mai multe detalii despre fiecare joc, accesați secțiunea de mai jos;
 6. Dați click pe butonul de mai jos pentru regulamentul general al Competiției Naționale de Board Games. 

fazele competiției

GRUPE ÎNAINTE DE FESTIVAL

DESFĂȘURATE ÎN MAI MULTE ORAȘE DIN ROMÂNIA

Flamecraft

DATĂ: ÎN CURÂND

LOCAȚIE: București

În Flamecraft, veți deveni Gardieni ai Flăcărilor, colectând obiecte, plasând dragoni și aruncând vrăji pentru a îmbunătăți magazinele orașului. Gardianul cu cea mai mare reputație va fi cunoscut ca Maestru în Artizanatul Flăcărilor. Pregătiți-vă să vă dovediți abilitățile și să vă impuneți în lumea fascinantă a magiei și a meșteșugului!

Terraformarea Planetei Marte: Expediția Ares

dATĂ: ÎN CURÂND

LOCAȚIE: Cluj-Napoca

Controlați corporații interplanetare cu scopul de a face Marte locuibilă și profitabilă. Veți face acest lucru investind mega-credite în cărți de proiect care vor contribui direct sau indirect la procesul de terraformare. Pentru a câștiga, veți dori să acumulați un rating ridicat de terraformare și cât mai multe puncte de victorie.

Sagrada

dATĂ: ÎN CURÂND

LOCAȚIE: iași

Alegeți zaruri și folosiți instrumentele din Sagrada pentru a vă construi cu grijă vitraliul. Dar aveți grijă, zarurile de aceeași culoare sau cifră nu pot fi plasate niciodată unul lângă altul. Fereastra completă, cu cele mai multe puncte, este câștigătoare.

Dog Park

dATĂ: ÎN CURÂND

LOCAȚIE: Cluj-napoca

Sunteți plimbători de câini care recrutează, plimbă și își îngrijesc câinii pe parcursul a patru runde. Trebuie să vă alegeți cu grijă traseele și câinii pentru a câștiga cea mai bună reputație și pentru a dovedi că sunteți cel mai priceput plimbător dintre toți. La finalul jocului, jucătorul cu cea mai mare reputație câștigă.

Verdant

dATĂ: ÎN CURÂND

LOCAȚIE: sibiu

Vă asumați rolul unui pasionat de plante de apartament care încearcă să creeze cel mai confortabil spațiu interior prin colectarea și aranjarea plantelor de apartament și a altor obiecte din casă. Trebuie să vă poziționați plantele astfel încât să le oferiți cea mai bună lumină și să aveți grijă de ele pentru a crea cea mai verde colecție.

Calico

dATĂ: ÎN CURÂND

LOCAȚIE: sibiu

Concurați pentru a coase cea mai confortabilă plapumă în timp ce colectați și plasați petice de diferite culori și modele. Fiecare plapumă are un anumit model care trebuie urmat și trebuie să creați combinații de culori și modele care să fie nu numai plăcute din punct de vedere estetic, ci și să atragă cele mai drăgălașe pisici!

Heat

dATĂ: ÎN CURÂND

LOCAȚIE: timișoara

Sunteți piloți de curse care se întrec pentru prima poziție la linia de sosire! Aveți grijă cum gestionați viteza dacă nu vreți ca motorul să se supraîncălzească și nu uitați, abilitățile de șofat vor fi cheia victoriei.

Iarna Nesfârșită: Paleoamericanii

dATĂ: ÎN CURÂND

LOCAȚIE: București

Ghidați dezvoltarea triburilor voastre din America de Nord de-a lungul mai multor generații – de la vânători-culegători nomazi la societăți tribale prospere. Pe parcursul jocului, triburile migrează și colonizează noi teritorii, stabilesc tradiții culturale, vânează megafauna paleolitică și construiesc structuri megalitice veșnice.

Stone Age

dATĂ: ÎN CURÂND

LOCAȚIE: târgu mureș

Trăiți în epoca de piatră, la fel ca strămoșii noștri! Adunați lemne, spargeți pietre și spălați aurul din râu. Faceți comerț liber și extindeți-vă satul pentru a atinge noi niveluri de civilizație. Cu un echilibru între noroc și planificare, concurați pentru hrană în acest timp preistoric și nu uitați să vă hrăniți populațiile, altfel riscați să pierdeți resurse sau puncte!

Istanbul

dATĂ: ÎN CURÂND

LOCAȚIE: Târgu mureș

Sunteți negustori care se străduiesc să prospere în vibrantul bazar al Istanbulului. Navigați străzile labirintice, faceți schimburi comerciale și adunați resurse pentru a vă extinde afacerile și a deveni cel mai de succes comerciant din oraș. Cu strategie și inteligență, veți domina piața și veți câștiga gloria în Istanbul!

Meadow

dATĂ: ÎN CURÂND

LOCAȚIE: ciulpăz (game on! camp)

Intrați în rolul unor exploratori care concurează pentru titlul de cel mai priceput observator al naturii. Pentru a câștiga, colecționați cărți cu cele mai valoroase specii, peisaje și descoperiri. Călătoria este condusă de pasiune, de curiozitatea lumii, de o minte iscoditoare și de dorința de a descoperi misterele naturii. Competiția continuă la focul de tabără, unde vă veți întrece în îndeplinirea obiectivelor.

Viticultura, ediția revizuită

dATĂ: ÎN CURÂND

LOCAȚIE: tIMIȘOARA

Sunteți viticultori pasionați care încearcă să își dezvolte podgoriile și să producă cele mai fine vinuri. Planificați-vă cu grijă recoltele, gestionați resursele și îmbunătățiți-vă tehnologia pentru a deveni cel mai renumit producător de vinuri din regiune. Cu strategie și planificare atentă, veți reuși să vă transformați afacerea într-un imperiu viticol de succes!

Everdell

dATĂ: ÎN CURÂND

LOCAȚIE: tIMIȘOARA

Construiți-vă propriul oraș din cărți de joc și plasați muncitori pentru a-l dezvolta în Everdell! Veți fi liderii unui grup de creaturi hotărâte să întemeieze noi orașe și să colonizeze noi teritorii. Există clădiri de construit, personaje pline de viață de întâlnit, evenimente de găzduit – vă așteaptă un an plin de aventuri și muncă.

GRUPE ÎN TIMPUL GAME ON! FESTIVAL

DESFĂȘURATE ÎN TIMIȘOARA în perioada 15-16 noiembrie

Azul

data și ora exactă: în curând

Sunteți artizani portughezi care încearcă să creeze cele mai impresionante mozaicuri ceramice. Prin colectarea și aranjarea strategică a plăcilor de ceramică, câștigați puncte și împiedicați-vă adversarii să facă același lucru.

Cascadia

data și ora exactă: în curând

Folosiți-vă abilitățile ingenioase de a plasa cartonașe pentru a recrea mediul maiestuos din nord-vestul Pacificului american, unde plasarea urșilor, elanilor, somonilor, vulpilor și șoimilor le aduce jucătorilor puncte în acest joc distractiv.

Century – Drumul Mirodeniilor

data și ora exactă: în curând

Sunteți conducători de caravane care călătoresc pe faimosul drum al mătăsii pentru a livra mirodenii în cele mai îndepărtate zone ale continentului, toate astea pentru faimă și glorie. Stabiliți rute comerciale, faceți comerț sau recoltați mirodenii pentru a avea cele mai multe puncte la sfârșitul jocului!

Lost Ruins of Arnak

data și ora exactă: în curând


Descoperiți secretele ascunse ale ruinelor pierdute din Arnak! Conduceți o expediție îndrăzneață pentru a explora insula, a găsi artefacte pierdute și a înfrunta gardieni înspăimântători. Lost Ruins of Arnak îmbină construirea de pachete de cărți și plasarea muncitorilor într-un joc captivant de explorare, gestionare a resurselor și descoperiri uluitoare. Aventura vă așteaptă!

Ticket to Ride Europa

data și ora exactă: în curând

Sunteți niște prieteni care încearcă să călătorească cu trenul în cât mai multe orașe ale Europei. Construiți rute de tren prin tragerea de cărți care reprezintă diferite tipuri de vagoane, conectați orașe și încearcați să construiți cea mai lungă rută continuă de pe tabla de joc.

Wingspan

data și ora exactă: în curând

Sunteți entuziaști ai păsărilor – cercetători, pasionați, ornitologi și colecționari – care încearcă să descopere și să atragă o varietate de păsări în volierele lor. Timp de patru runde, trebuie să obțineți hrană, să depuneți ouă și să vă măriți colecția de păsări.

7 Wonders, ediția a doua

data și ora exactă: în curând

Sunteți conducătorii unuia dintre cele 7 mari orașe ale lumii antice. Adunați resurse, dezvoltați rute comerciale și afirmați-vă supremația militară. Construiți-vă orașul și înălțați o minune arhitecturală care va transcende timpurile viitoare!

SFERTURI DE FINALE

Concordia

data și ora exactă: în curând

Explorați și colonizați Imperiul Roman! Explorați teritoriile, colonizați orașele și luați resursele pentru a vă extinde influența și bogăția. Construiți un imperiu puternic și veți deveni maeștri ai antichității!

SEMIFINALE

Terraformarea Planetei Marte

data: 17 noiembrie 2024

Sunteți liderii unor corporații care încearcă să terraformeze planeta Marte în secolul 25. Câștigați puncte pornind și finalizând proiecte care vor face planeta Marte locuibilă și, în general, avansând colonizarea în tot sistemul solar.

FINALĂ

Ark Nova

data: 17 noiembrie 2024

Concurați pentru a realiza cea mai reușită grădină zoologică modernă, construind habitate personalizate pentru o varietate de animale minunate și sprijinind eforturile de conservare a naturii din întreaga lume.